PODIGNIMO LETVICU VISOKO: Održana edukacija sportskih trenera, instruktora i voditelja za multidisciplinarni pristup u radu s djecom s teškoćama u razvoju

objavljeno u: Obavijesti | 0

U sklopu projekta “Podignimo letvicu visoko” tijekom vikenda je u hotelu Croatia održana edukacija sportskih trenera, instruktora i voditelja za multidisciplinarni pristup u radu s djecom s teškoćama u razvoju te aktivnosti interdisciplinarne suradnje.

Edukacija je trajala dva dana, a zanimljiva i stručna predavanja iz različitih područja omogućila su sudionicima cjeloviti uvid u pristupu i radu s djecom koja se bave sportom, pa tako i djeci s teškoćama u razvoju. Edukaciji je prisustvovalo 30-ak sudionika.
Poseban fokus u edukaciji predavači su stavili na važnost uključivanja djece u čim više sportova, kako bi opterećenje na sve mišiće bilo ujednačeno, a što je temeljni preduvjet pravilnog razvoja.
Ovom prilikom zahvaljujemo još jednom našim predavačima koji su prepoznali važnost edukacije u sportu i podijelili s nama svoje široko iskustvo i znanje.
Projekt “Podignimo letvicu visoko” sufinanciran je sredstvima Europske unije, a provodi se s ciljem uključivanja osobe s invaliditetom te mladih i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport. Vrijednost projekta je 1.500.000,00 kn, a sam projekt traje 22 mjeseca.

Izrada Internet stranice sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Zajednice sportova Općine Konavle.