Započela izrada nove Strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom

objavljeno u: Obavijesti | 0

U sklopu projekta „Podignimo letvicu visoko“ započeo je rad na izradi nove Strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom na području Općine Konavle za razdoblje 2021.-2025.

Strategija će predstavljati institucionalni okvir za provedbu mjera i aktivnosti usmjerenih na promicanje prava i poboljšanje životnih uvjeta osoba s invaliditetom na području Konavala. Za izradu Strategije osnovana je stručna multidisciplinarna radna skupina, a u svrhu identificiranja trenutnih problema i potreba te osiguranja cjelovite stručne podrške pri izradi dokumenta, organizirat će se Okrugli stol sa stručnim predstavnicima relevantnih sektora i udruga te zainteresiranim pripadnicima javnosti koji će ovim putem moći iznijeti svoja mišljenja i prijedloge. Pored toga, provest će se i telefonska anketa radi istraživanja društvene percepcije i znanja o pravima i položaju osoba s invaliditetom. Rezultati Okruglog stola i ankete predstavljat će smjernice za izradu Strategije kako bi se u konačnici pridonijelo poboljšanju životnih uvjeta osoba s invaliditetom te osiguralo ravnopravno sudjelovanje u društvu.

Podsjećamo, Zajednica sportova Općine Konavle kao prijavitelj i Općina Konavle kao partner provode projekt „Podignimo letvicu visoko“, financiran iz Europskog socijalnog fonda, programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., u sklopu kojeg se provodi niz aktivnosti s ciljem povećanja uključenosti osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport.

“Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice sportova Općine Konavle”.

Izrada Internet stranice sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Zajednice sportova Općine Konavle.